lördag 27 februari 2010

En perfekt dag?

[Fredrik]
Nåja, en definition av en perfekt dag finns det sannolikt åsikter om. Men vi, pappa, mamma och Rasmus tycker att idag har varit perfekt.

Vi blev hembjudna till Rasmus Guardian senaste hon var här. Idag var det dags att åka dit. Efter en taxiresa på c:a 20 minuter landade vi lite söder om Kibera. Området kändes ganska långt ifrån vårt "säkra" Riara. Låga hus, skjulliknande hotell. Taxichaffören låste dörrarna när gatan krympte. Pamela fick komma och möta oss vid en korsning. Taxin rullade upp de sista metrarna till Pamelas hus. En liten skrovlig het gata med små radhus dolda bakom bla korrigerad plåt och riktiga ståldörrar. Pamela hus ingång kändes lite mer välordnat än de andra på den lilla gatan. Väl bakom säkerhetsdörren visade sig ett litet radhus med en tillhörande liten tomt. Vi hann inte med att göra husesyn med vi såg ett litet vardagsrum samt köket.
I köket fanns vatten och ett litet gasolkök på golvet, på utsidan kokade hon köttgryta på en liten grill. Vi språkade lite med Pamela tills hennes dotterson dök upp med sina kompisar från området. Sedan var det inte en lugn stund. Vi hade tagit med lite leksaker till Rasmus , de blev mycket populära bland barnen i området. Det blev diverse lekar innan maten. Rasmus pappa vände upp och ned på alla 8-10 barnen efter han gjort det med Rasmus, dagens träningspass. Pamelas dotterson Kyle, 5 år, var en riktig spjuver som vi gärna träffar igen. Vi pratade om att bjuda hem Pamela igen och då låta henne ta med sig Kyle.
Ett mycket givande möte, och god lunch!

Väl hemkomna sov Rasmus en stund innan det var dags för kvällsmat, denna gång ihop med familjen S och K, på vår "kvartersrestaurang" Valencia garden. Familjen S är lite fotbollsintresserad, eller kanske snarare mycket intresserade.
Valencia gardens har stora TV-skärmar som visar engelska ligan på lördagar. Idag startade kanske en tradition; En liga match med kvällsmat, på Valencia gardens, detta på initiativ av just familjen S. Familjerna S och K var där lite tidigare, när matchen startade, vi kom när vi började bli hungriga, strax innan femtiden.
Ett mycket givande möte och god kvällsmat!

Familjeliv i Nairobi, Kenya är stundtals alldeles fantastiskt!

4 kommentarer:

  1. Tycker nog att er dag verkar helt perfekt.Undrar vad ni såg för fotbollsmatch? Joakim ,Calle och Gabriel är i London idag för att se Gabbes favoritlag Chelsea.Tyvärr gråter han nog nu för HANS LAG förlorade , såg jag nyss på nätet.
    Har pratat med Cecilia och hon vet ännu ingenting vad som hänt med dem i Chile.En orolig väntan på någon form av kontakt.Jag hälsade från er , att vi alla tänker på dem och hoppas på det bästa.
    Här har vi haft mildväder , dimma och halt idag , men så´na futtiga småsaker betyder ingenting i det stora hela.
    Kramar från Jens och Vivi-Ann.

    SvaraRadera
  2. Chelsea var matchen vi såg, men vi tyckte matchen var ganska underhållande. Njöt dock ännu mer av sällskapet faktiskt. Håller med om att det blev en riktigt bra kväll. Tack!

    SvaraRadera
  3. Hej igen. Det var kul att prata med Er och även höra Rasmus . Ser fram emot att få träffa ER i sommar vi håller på och planerar . Här hemma börjar det ta lite på snön och idag skiner solen, inget att klaga på Kram Farmor

    SvaraRadera
  4. Hejsan!Hälsningar kommer här från ett ännu snöigare Avesta. Man kan undra varifrån allt det vita kommer.Tala om för Rasmus att mormor och morfar nu samlar de gamla klassiska sagorna vid köp av Expressen varje söndag.Läskiga saker som Rödluvan och Hans och Greta.I och för sig kanske det dröjer ett tag innan de blir aktuella , men sagor i soffhörnan kan han räkna med.En lagom lugn och fin aktivitet ,tycker i alla fall en av oss. Kramar till er alla tre från Jens och Vivi-Ann.

    SvaraRadera