torsdag 25 februari 2010

Två månader

[Fredrik]
För några dagar sedan var familjen på - Village Market - med våra danska vänner och familjen K. Ett shoppingcenter en bit bort från där vi bor. Ett shoppingcenter som är designat i olika etager i osymmetriska tarmar där man mestadels gick utomhus, mycket fräck och modernt. Det inhyste också ett stort badcentra med ett stort antal vattenruschbanor, där de längsta kanske var upp till 100 meter, i snirkelsnokar. Kommer inte ihåg vad vi köpte men det var en trevlig utflykt.

I tisdags var vi på fettisdagskalas hos familjen F. Vi har haft förmånen att tidigare tagit del av mamma F's fantastiska bakkunskaper, denna gången var inget undantag. Egengjord mandelmassa i välsmakande bullar, mums. Rasmus var alldeles till sig. Vi brukar inte ge honom sötsaker och egentligen inte denna gång heller utan han fick endast bulldelen av semlan, han fick inte nog, pappa fick äta upp semlan och säga att det var slut.

Med J,M och S samt M's föräldrar var vi på besök till toppen av Kenya International Conference Center. En cylinderformad byggnad där man på toppen kunde se stora delar av Nairobi. En mindre avgift för att ta hissen upp till en helikopterplatta och utsiktläge. Arkitekten var en norrman; Karl Henrik Nostvic. Blev hövligt påmind att man inte fick videofilma på toppen, men foto gick bra. Jag fick återigen en påminnelse om att klyftorna är stora i Kenya, vakten som tog oss upp till toppen, man fick gå trappor sista biten, undrade om jag kunde hjälpa honom till Sverige.

Vi tittade på bilder på Rasmus som är tagna nästan då vi träffade honom. Man ser att han har utvecklats mycket på två månader. Sedan den 23/12 har vi haft honom hos oss. På de tidiga korten så ser han tunnare ut, och ganska få ansiktsuttryck.
Nu känns det som om barnhemspojken inte finns med oss längre. Rasmus är kraftigare och framför allt har han ett helt annan uttryck. Han blir nu arg, på riktigt om han inte får det som han önskar sig. Han pekar och gör ljud åt diverse saker han ser och vill ta tag i, eller om det är något han vill göra. Det känns så klart härligt att ha lite vanliga dispyter med honom, även om man just i stunden kanske hade önskat att han gjort precis som man önskat, men så verkar ju inte småbarn funka.
Det absolut roligaste han vet är vatten, vi badar mycket med honom, både i badkaret hemma och i poolen. Det näst roligaste är när mamma och pappa ser honom, då myser han med hela ansiktet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar