fredag 1 januari 2010

Två veckor

[Fredrik]
Tänk att det imorgon lördag gått två veckor sedan vi lärde känna Rasmus.
Två veckor i Sverige-vardagen svishar förbi i ett nafs. Två veckor med vår son har gått fort, ofattbart fort. Samtidigt så känns det som vi känt honom en lång tid... Konstigt det där, tiden är verkligen relativa, även samma tid beronde på hur man betraktar den.

På nyårsafton samlades i stort sett alla familjer på en italiensk restaurang i närheten. vi var i valet och kvalet om skulle följa med. Valet blev till slut lätt, såklart skulle vi mysa, bara vi i familjen. Inte på grund av att de andra luktar konstigt eller är märkliga på något sätt. Nej, de andra familjerna, åtminstone de vi hunnit träffat, är fantasiska, vi får mycket stöd i dom, både praktiskt och som frågeplank då de har den erfarenhet vi ännu inte påsamlat oss. Nej, vi stannade hemma av den enkla anledningen att vi behöver mer enskild tid till att lära känna varandra, mamma, pappa och Rasmus. Vi hade vår nu sedvanliga nattningsprodecure, vid sju, efter Rasmus druckit sin kvällsmjölk, går hela familjen och lägger sig. Rasmus har lite spring i kroppen kvar, men har utnyttjar den mer och mer till att leka och "prata" med mamma och pappa innan han till slut inte orkar skruva på sig längre utan somnar med fötterna åt olika håll. Detta är mamma och pappas lyxstund på dagen, myset efter en bra dag, samt vara med när han lugnt somnar mellan oss.

Imorgon kommer Jane till oss, för att hjälpa till med tvätten. Vi betalar henne såklart, är inte riktigt säker på överenskommelsen än, men tror att hon kommer en gång i veckan och handtvättar(!) i vårt badrum.

Kan också vara imorgon vår 19-liter dunk med dricksvatten kommer, eller var det nästa lördag? Har ytterligare en överenskommelse med några killar som kör ut vatten till oss till lägenheten, har fått tips av pappa F.
Vatten bär mycket här, vi köper en 5-liters dunk varje dag, det verkar vara dagsförbrukning för oss.

PS. Vi gillar era kommentarer, dom värmar DS.

6 kommentarer:

  1. Hej på er! Vad roligt att få läsa om och följa er spännande tid i Kenya. Stort grattis till er lille Rasmus! Det ska bli kul att få träffa honom så småningom :). Kram från Camilla, Marco & Simon

    SvaraRadera
  2. Hej
    Känns så fantastiskt roligt att följa er på er livs resa.Tack för att vi får följa med.Man blir så glad när man läser era inlägg.Så härligt att bara få vara med lille Rasmus.Kramar till er!

    SvaraRadera
  3. Vad roligt att ni också har en blogg. Följer redan många av de andra familjerna i Nairobi och försöker suga i oss så mycket information som det går :) Vårt äventyr börjar förhoppningsvis i sommar någon gång.

    Stort grattis till er lilla pojke!
    Hälsningar Linda o Mathias i Göteborg

    SvaraRadera
  4. Vi saknade er, men förstår helt ert val. Ses kanske snart. kram från fam S

    SvaraRadera
  5. Hej kära familjen!

    Gott nytt år det glädjer oss att allt har gott så bra och att ni har förenats med ert kärleksbarn Rasmus.
    Väntar på att få se en bild på honom vi är med er på resan och önskar er allt gott.

    Varma kramar Nettan Och Janne

    SvaraRadera
  6. Gott nytt År mina kära släktingar. Hoppas allt går bra för Er. Har läst ditt inlägg Freddan. Krama om lille Rasmus och massor av kramar från den gamle i Jakan

    SvaraRadera