söndag 10 januari 2010

Nytt boende

[Fredrik]
vi har under tre dagar bestyrt med nytt boende för familjen Möller. Vi har inte lyckats växa in den första lägenheten
utan funderat mycket hur göra. I fredags tittade vi på den enda, inom rimlig tid, tillgängliga lägenheten på Gemina.
Den var klart roligare än den vi har, men den saknade något... Hade samma dag planerat in en träff hos familjen S, på Riara, två steg in i deras lägenheten var det enda som behövdes för att inse att vi är, trots mycket sommarstuge-boende i Alingsås, är väldigt västerländskt bekväma av oss. Familjen Minna o Jeppe var också på Riara, och efter snabbt övervägande bestämde vi oss för att se hur om vi kunde förhandla oss till ett bra kontrakt. Vi resonerade en ganska lång stund med vice-värden om våra behov om tak på hyreskostnad. Vi kom till slut överens och planerar att flytta in på fredag. Lägenheten är lite för stor och något för dyr, men för oss värt priset!

Rasmus har haft två jobbiga nätter, där han somnar lugnt men efter stund vaknar och är nästan otröstlig av förtvivlan.
Önskar att han på något sätt kunde säga var hans olycka består i, men så här under "bonding-tider" så måste vi lyhört försöka känna oss till hur han mår. Igår var det klart jobbigaste, han somnade som vanligt runt sju, men redan efter c:a 20 minuter vaknar han och gråter, gråter förtvivlat. Vi går upp med honom, han somnar om, vaknar, vi tar upp honom, han somnar och vaknar... runt halvtio kunde han till slut komma till ro, vår lille prins. Puhh, svårt att veta vad man skall göra, vi lider med honom och tröstar samtidigt.

Idag sov han tre timmar vid middag, somnade nästan direkt på kudden efter varit på oplanerat barnkalas hos familjen F. Fick smaka pannkaks-tårta med banan, mumsigt. Familjen F var de som gjorde oss lyckliga med sina kolakakor om ni minns.
Jag tror att det är mamma F som skall ha det största tacket för kakorna, men jag är inte helt säker...

8 kommentarer:

  1. Hej på er! Förstår att ni är trötta efter oroliga nätter. Man kan nog inte göra mer än att lugna och trösta en liten en som är så ledsen.Han har ju varit förkyld också kan det hänga ihop med det? Så är ju allting nytt för både honom och er.Det enda ni kan göra är väl att turas om , så ni får sova varannan natt.
    Roligt att det blir flytt av snart. Hoppas att det blir bra på det nya stället.
    Massor av kramar från Jens och Vivi-ann till er alla tre.

    SvaraRadera
  2. Barnkalas med pannkakstårta! Familjen F ska ni vara rädda om , det är helt klart.

    SvaraRadera
  3. Hej Viveka,
    Tack så mycket för länken, det var så roligt att få ta del av ert äventyr. Det låter som om det har gått bra och att Rasmus är en liten toppenkille.

    En stor kram från Marie Lowrie

    SvaraRadera
  4. Hej, vi kan prata mer om tröstlösanätter. Vill bara säga att vi har haft liknande upplvelse. Nu funkar det så mycket bättre. Den otrösliga gråten är borta. Nu är det mest mitt hostande som stör oss på nätterna. Kram A Stoltze

    SvaraRadera
  5. Då håller vi tummarna för en flytt på fredag :)

    SvaraRadera
  6. Hej på er! Hoppas ni kommer att trivas i den nya lgh och att ni inte behöver flytta igen! Sömnlösa nätter och tröstlös gråt - välkommen till livet som förälder!!! MEN det går över och så länge ni inte stressar upp er över det så går det nog över fortare, barn har känselspröt utöver det vänliga. Sen hade han väl varit förkyld oxå - kanske hänger kvar lite och stör. Sen har ju han, som ni, många nya intryck att bearbeta och som han inte kan sätta ord på.
    Men ös på med er kärlek till den lilla knodden så kommer det att gå över - eller ni lär er att leva med det ett tag.... Han är iallafall fantastiskt söt och Sara och Jag kan inte vänta tills vi får komma ner och träffa er!
    Detär inte samma att titta på korten som att kramas i verkligehetern!
    Lycka till på fredag!

    SvaraRadera
  7. Hej på er! Det är så kul att följa er vardag här på bloggen! Förstår att det är omvälvande dagar -och nätter. Tänkte på en sak, kan det vara växande tänder som gör att Rasmus är ledsen...? Vi sänder många positiva tankar till er! Många kramar från Kristina, Peter, Anton och Jakob

    SvaraRadera
  8. Hejsan kära släktingar. Hoppas det ar bra med er alla tre.virrig som vanligt men har träffat en trvlig tjej som får mig lugn.Kram På er Alla

    SvaraRadera