måndag 18 januari 2010

Dr Brown

[Fredrik]
Rasmus är frisk och väger 9,3 kg. Skönt tycker mamma och pappa. Besöket hos Dr Brown på Nairobi Hospital föranledes dock av annan anledning, mamma Viveka var inte kry i kroppen, framför allt problem med magen. Igår åkte vi taxi med Jimbo till just Nairobi Hospital, just det sjukhustet på rekommendation av Jimbo, för att undersöka mamma. Samtidigt passade vi på att undersöka Rasmus ihängande hosta. Rasmus fick hostmedicin och anti-histamin, och sov bättre redan första natten. Mamma fick diverse piller mot sitt magont, som sannolikt är förorsakats av dålig mat, det hittades mycket bakterier vid provtagning, hon måt idag också mycket bättre. Lite läskigt var det att åka till sjukhus här, då man inte vet hur det funkar, bra eller dåligt. Vi blev positivt överraskade, nästan ingen väntetid på "emergence entry" , mamma och Rasmus fick träffa varsin läkare nästan per omgående. Rasmus och pappa åkte hem tidigare än mamma, då mamma fick vänta på provsvar. Mamma fick vänta trekvart på provsvar från labbet(vilket svensk sjukhus klarat det) och var hemma c:a 2 timmar efter oss. Sedan var det pappas tur, eller otur rättare sagt, han fick feber och har varit matt i c:a 2 dagar, men idag tror jag inte det finns så mycket feber kvar i kroppen. Visst är det svårt att sköta en småbarnfamilj där mamman är däckat av bakterier i blod och mage och pappan har 38,6 i feber, men det går, eftersom vi har världens härligaste Rasmus boende hos oss!

Vi har hunnit handla lite nödtorft också. Vi åkte till Biachara street med J,M & S häromdagen. In till stan. SKönt att se stan, en storstad, lite varm, ganska ok ordning på trafiken. Vi inhandlade bl a stol till Rasmus, påslakan, skor, leksak, kläder, sax. Alla affärer drivs av indier, vad det verkar. Vissa saker är jättebilligt, medans annat kostar som hemma. Pruta skall man alltid göra, glömmer dock lätt bort att priserna är låga från början, pappa prutade 20 Ksh(2 kr) på ett par simpuffar, känns lite onödigt så här i efterhand.

Det sista är ännu inte sagt vad gäller hyreskontraktet, det är skillnad på hur man kommer överens, mellan Sverige och Kenya, men landlorden's man - David, känns förtroendeingivande, så det skall nog också landa bra.

Rasmus sover nu mycket bättre, vi hoppas att de tröstlösa nätter är över. Igår sov han också utan att gå in i propeller-mode allt för mycket, nej, han verkar mer tillfreds med livet. Det gör pappa och mamma lyckliga.

PS. Det är roligt att se vilka som läser, via kommentarerna. DS

13 kommentarer:

  1. Jag läser varenda inlägg...

    Jätteroligt att följa er!

    /Kimme

    SvaraRadera
  2. Det var ju otur att ni varit sjuka men hoppas att det ordnar sig,Läser bloggen varje dag då jag arbetar Skulle varit ledig idag men folk blir sjuka här hemma också , jag har klarat mig hittills,Ni är i mina tankar varje dag Kram på er alla från farmor

    SvaraRadera
  3. Hoppas att pillren skrämmer bort bakterierna.Ni har min sympati.Härligt att Rasmus sover bättre , det var skönt att höra.Är väldigt nyfiken på hur det ser ut , där ni bor , ja på allting där långt borta.Vore roligt med litet bilder.Ni åker in till sta´n skriver ni. Bor ni långt utanför?
    Här är det äntligen bara minus tre och idag skymtade vi solen. Har ni sommarvärme?
    Ha det så bra alla tre och friska på er!
    Kramar från Avesta.

    SvaraRadera
  4. Hej
    Tråkigt med sjukdom men så är föräldralivet! Skönt att det går åt rätt håll.Så roligt att höra hur bra Rasmus mår.
    Kramar om er alla tre! Elisabeth

    SvaraRadera
  5. Usch för att bli sjuk i ett annat land, men tur de har bra sjukvård där nere med! MEn då är ni en erfarenhet rikare även på den fronten...
    Skönt att slippa propellersovande barn ett tag!!!Försöker att följa bloggen på jobbet varje dag, men nu närmare sig installation avbredband på hemmafronten med stormsteg så snart kan jag sitta hemma o läsa och kommentera hela tiden...=)
    kram på er alla från faster

    SvaraRadera
  6. Baciller i utlandet är inte kul, men jag hoppas de har dundermedicin så att du Viveka snart är bra. Kramar från Monica på Hisingen i Göteborg.

    SvaraRadera
  7. Skönt att höra att ni blev så väl mottagna på sjukhuset. Inte roligt att må så där dåligt.

    Hoppas ni alla blir friska snart!

    /Linda o Mathias, Lerum

    SvaraRadera
  8. Hejhej, jag läser också er blogg! Är ju så nyfiken!
    :-) Ha det fint så ses vi på en innebandyplan snart igen.
    //Linnéa

    SvaraRadera
  9. Hej igen!
    ooo så spännande att få följa er här, Men inte så kul för er att bli dåliga. Men de är väl lite sånt man kanske få räkna med nya bakterier och nya människor runt om er och även för Rasmus. Hoppas nu att de piller och hostmedicin hjälper till att friska på er alla.
    // Mia

    SvaraRadera
  10. Hej!
    Vad skönt att läsa att det går bra med Rasmus, att han är frisk och att ni börjat etablera er. Vilket äventyr! Vardagen är lite annorlunda än den på Hisingen och M2, kan jag förstå. Java house är något helt annat än Java EE. Allt är bara bra på VIT.
    Ha det bra. Jag kommer följa er blogg.
    Hälsningar
    Rolf

    SvaraRadera
  11. Ja, jag får väl säga som de andra: skönt att ni är på bättringsvägen :)
    Vi pratade ju i söndags och jag kan meddela att snön fortfarande ligger kvar... Tröttsamt va?

    Är det pool på nya stället också? Med tanke på simpuffarna så kanske ni kan ägna er åt lite poolhäng där med. (Inte alls avundsjuk hahahaa)

    Jag håller med mamma (min alltså) och skulle gärna vilja se fler bilder på omgivningen. Det kanske är lättare nu med bättre uppkoppling? Lägg upp dem här, jag vet att det är ganska många som är nyfikna och som är inne och kollar då och då :)

    Kram, kram

    SvaraRadera
  12. Hallå igen!
    Nu ska jag kolla hur billigt det är att flyga till Nairobi! Hoppas att ni kanske kan hjälpa till med förslag på billigt boende om vi kommer ner. Vi blir eventuellt fem stycken :)

    Andra som läser det här och som har koll på läget får gärna tipsa om billiga resor och sånt!

    Kram på er!

    SvaraRadera
  13. Hej Fredrik,
    Fick idag höra om er vistelse i Kenya. Har läst några dagsrapporter och förstår att ni är lyckliga. Kommer att läsa ikapp mer i veckan. Lycka till med allt!!
    Hälsningar Roine

    SvaraRadera