torsdag 7 januari 2010

Ner o Upp

[Fredrik]
Nog är ett föräldraskap upp och ner över tiden, likaså i Nairobi. Igår hade vi, framför allt pappa, en jobbig dag.
Alldeles för lite sömn då en flaxande och skruvandes Rasmus mestadels låg på pappas sänghalva samt med oregelbundet näringsintag - ingen bra kombination. Därtill ingen täckning på mobilen och dålig täckning på Huawei's Safaricom installation. Nej, pappa behöver bli bättre på både sömn och mat, känner dock att det är på väg. Mamma gör ett strålande jobb med planering och liknade.

Idag däremot har varit en fantasisk dag, framför allt för att vi ser att Rasmus börjar öppna uppsig mer och mer - det märks att han gillar mamma och pappa! Vi tog en utflykt till Ya-Ya centers Java house runt tre-tiden, Rasmus frukt medtagen, viktigt! Mamma tog en toast och pappa en grillad tilapia - en inhemsk söt-vatten fisk som är jättegod. Väl ätna så fick vi en trevlig överraskning, vi träffade halva familjen S, med tillhörande mormor, vi hoppas få träffa dom mer!

Rasmus somnade idag utan den nästan sedvanliga tokgråten, mamma och pappa glada! Mer än glada!! Den återkommande kommentaren från kenyaner, som kommer vid olika tillfällen - "your are blessed" - är passande.

Bilder på Rasmus; vi har fått rådet från vår adoptionsbyrå att inte lägga ut bilder på Rasmus innan han "är vår". Vi är osäkra till förklaringen varför, men vi kommer ändock respektera rådet.


PS. Det går nu att lägga kommentarer utan krav på något konto. DS

8 kommentarer:

  1. Hejsan! Vad bra att man inte behöver logga in längre för att kunna kommentera. Jag följer er, bara så ni vet................

    Lotta Hagel

    SvaraRadera
  2. Jag följer också, med spänning!
    Mvh Henrik (PRS)

    SvaraRadera
  3. Hola kusin vitamin.

    Vad har du för mail adress där nere, och mobil nummer?? Du kan väl ta och maila mig på någon av mina adresser, per_kempe@hotmail.com eller par.kempe@skysparc.com.

    MvH

    Kusin Kempe

    SvaraRadera
  4. Det är spännande att läsa även om ni inte har bilder. Hälsningar från Monica på Hisingen/Göteborg

    SvaraRadera
  5. Tjoho!

    Alla från Värmlandsgatan hälsar.

    SvaraRadera
  6. Hej!

    Här kommer ett vintrigt (och lite sent) Gott Nytt År från familjen Hansson i Lysekil. Kul att få följa med er på er underbara resa.

    Ha det bra

    Patrik

    SvaraRadera
  7. Hej, följer ert stora äventyr. Jag hade ingen aning om att ni skulle vara borta så länge som 7-12 månader men läste sen att det var det normala för adoption i Kenya. Spännande att läsa om vad ni hittar på och utvecklingen med Rasmus. Ser att han har Villervalla kläder, snacka om att man är insnöad småbarnsförälder då man genast känner igen klädmärket ;)

    Ha det fint och god fortsättning på nya året!
    /Anna Nielsen (kollega jobbet)

    SvaraRadera
  8. Hej på er alla tre Har följt er hela tiden men det är första gången jag skriver , Ni ser ut att må bra och Rasmus är ljuvlig även om det är tufft att vara föräldrar.Har först för ett tag sedan gått upp för mig att jag är farmor Hurra!!

    SvaraRadera