måndag 22 mars 2010

Svenska föreningen

[Fredrik]
Idag har det varit två omgångar nere vid poolen. Det är nu lite skiftande väder, lite moln och lite sol. När solen väl är framme blir det väldigt varmt.

Igår var vi, alla svenska familjer från Riara samt en från Gemina Court, på svenskföreningens Glad Påsk inbjudning som var lokaliserad på/i Paradise Lost.
Paradise Lost är ett stort strövområde, kanske man kan kalla det. Det finns bl a kaffefarms rundvandring, stenålders grottor, vatten fall. Intill där festen
var låg en mindre insjö med småbåtsuthyrning. Pappan har vart lite låg de senaste dagarna med lite feber och magont, men tog sig till Paradise Lost åtminstone.
På långbordsfesten med sill och nubbe var vi totalt c:a 40 stycken. Inte så mycket socialiserande men trevligt.
"Is he an African"? Jo, nu fick jag frågan jag inte trodde skulle komma. Det var ganska mycket folk i rörelse i området, strax innan vi satte oss till bords
kom en grupp på c:a 30 stycken kenyaner, som skulle åka båt kanske. Vid tillfälle kom det fram en kvinna till mig och Rasmus när jag höll honom i famnen och frågade:
- "Is he an African"? Med en ironisk ryggradsflex svarade jag : "How did you tell"? "By the hair, it is the same as mine". Tja, kanske det var en ironisk kvinna,
vem vet?

Veckan som gått har vi inte gjort så mycket äventyr, vi har varit inne i stan en sväng, förra helgen var Pamela och hennes dotterson här, om jag glömt nämna det.
Vi har även besökt ett för oss nytt köpcenter - Sarit Centre. Som enligt hörsägen skall vara Kenyas största. Men det var ganska tråkigt, nästa gång vi vill shoppa
tror jag vi åker till Village Market igen, det stället gillar vi.

Den 23/3 har vi varit vårdnadshavare av Rasmus i tre månader. Det betyder att processen kommer att komma i dagen mer än tidigare. Vi kan inte påverkar någonstans, vad vi vet, men intresset för när vi lyckas få tider i domstolen o. dyl. är klart stort.

9 kommentarer:

  1. Hejigen . Nu har vi tre i Lysekil bestämt då vi kommer och hälsar på Er, Ser fram emot detta mycket Ser på bilder att Rasmus går så då vi kommer så springer han väl kan jag tro. Hör och häpna nu har vi vår på kusten , snön är nästan borta helt och det känns skönt , det har varit en lång vinter Kram till er tre från Farmor

    SvaraRadera
  2. schysst kommentar till den undrande damen, och helt okej svar av henne oxå. vi skrattar gott här hemma vid datorn. Grattis på tremånadersdagen imorgon! Känns faktiskt som att ni varit tillsammans betydligt längre än så!
    KRAMAR från Magdalena, Daniel och Francis

    SvaraRadera
  3. Vi följer er på bloggen hela tiden och längtar...:-) Kramar till hela goa familjen från Peter Pernilla och Saga

    SvaraRadera
  4. Gratulerar till tremånadersdagen som vårdnadshavare!
    Nu kommer även farfar ner och kan komma in i er lilla familj! Hoppas ni får det bra och att ni kan prova ut allt som vi vill göra när vi kommer! Ligger i startgroparna för beställning av biljetter och hoppas ro i land allt underdagen eller kvällen!!!!
    Kramar till er allihop från fastern

    SvaraRadera
  5. Hoppas att ni får en fin tid ihop med Svein och att han kom ihåg att krama er från oss.Något Kenya blir det inte för vår del. Ska till Amsterdam i april , det räcker och blir över.Skulle hellre fara dit med båt än att flyga , men får ta mig i kragen. Massor av kramar från både Jens och Vivi-Ann.

    SvaraRadera
  6. Härligt att ni kollar alla shopingcenter tills vi kommer :) Vi längtar kan jag ju meddela. Både att få träffa er (framför allt Rasmus måste jag nog erkänna, är så nyfiken så jag kan spricka) och få lite semester! Poolhäng, shopping och safari! Kan det bli bättre????

    SvaraRadera
  7. Hej på er och Glad påsk! Såg på Jeppe & Minnas blogg att ni har pysslat och gjort påskgodis! Mysigt!!!
    Antar att det regnar en hel del nu när regnperioden är i gång, men vi hoppas & tror att det är över det mest när vi kommer ner. Nu har vi även beställt vaccinationstid till oss, så allt sånt ska vara avklarat tills avfärd!

    Ert bloggande lämnar en del att önska.... men förstår att ni prioriterar annat när ni har besök!
    Kram till er allihop från faster aster kusin vitamin!

    SvaraRadera
  8. Hej på er.
    Har följt eran blogg ( vilket äventyr!!)men inte lyckats kommentera förrän nu. Viveka, du kan väl maila mig direkt om du får tid. Skulle gärna vilja ha kontakt med dig. Många kramar till er //Louise Safari-Jam
    Ps: du kan skriva till min jobbmail, louise.safari-jam@storan.nu:DS

    SvaraRadera
  9. Hej Viveka! Vilket äventyr du hamnat i...jag tittade efter din lilla "aktör" och så fann jag det här! Grattis, grattis! Det blev så här till slut, jättekul! Jag gjorde ju en liten praktik hos dig i Majorna, Teija. Lycka till!

    SvaraRadera