fredag 12 mars 2010

En vanlig dag

[Fredrik]
Nåja, en handfull lugna hemmadagar åtminstone, som vi lite sporadisk hade planerat. Förra veckan hände det mycket tyckte vi och vill vara hemmavid en slag. Veckan som gått blev dock även den händelserik och spännande. Som jag nämnt tidigare så är det oftast något extra som händer varje dag, även om man inte planerar det så från början.

I måndags storhandlade det vi,det tar vanligvis hela förmiddagen. Den gång träffade vi på Jeppe och Silja vid Nakumatt och tog en fika med dom på Dormans innan vi gick hem. Eftermiddadgen var lite småregnig och trist och av en ingivelse bjöd vi in Minna, Jeppe och Silja på fruktstund, så hade den dagen gått.

I tisdags promenerade det vi till Lavington Green. En mindre köpcenter c:a en timme promenad bort. Ryktet sa att det fanns habila slaktare där. Väl framme hos slaktare/restaurang Happy butcher (jo, den heter så) beställde vi in pannkakor och kaffe.Både mamma och pappa var överens om att det var det goaste pannkakor de någonsin ätit. Rasmus hade återigen en bra dag, dvs när har skrattar utan till synes uppenbar anledning. Han fick pannkaka sittandes på vuxenstol, tror han var lite stolt över det. Vägen hem gick över Valley arcade där vi köpte på oss lite blöjor och åt pasta på Monicos. Sen var den dagen slut.


På onsdagen åkte vi in till stan. På handlingslappen stod bl a boll, finskor och finkläder (till Rasmus), sovkläder (till Rasmus). Bollen är till Kayle som kommer på besök på söndag. Ni med gott minne minns att Kayle är Pamelas dotterson. Ni med riktigt gott minne minns att Pamela är Rasmus Guardian ad litem. Det blev ett par sandaler till Rasmus, samt ett par finskor som han skall ha när vi skall till rätten. Sovkläder behöver han också, täcke gillar han inte alls, han kan inte snurra så bra med något över sig.
På kvällen hade vi bestämt möte med vår advokat, Mr Joram Mwenda. Vi börjar närma oss slutet av fosterperioden, den 23/3 har vi haft vårdnaden om Rasmus i tre månader. Vi vill fråga lite om hur vi enklast går till väga för att förlänga visumet och höra när han trodde att vi kunde få vår första hearing, vår första tid med domaren. Mr Mwenda verkar vara en mycket driftig och kunnig man. I processen är det en mängd detaljer och möten som skall gå i lås, Mr Mwenda sköter allt åt oss, vi följer bara med. Slutligen, den stora nyheten är att han verkar fullständigt övertygad att vi inte är kvar har i AUGUSTI! Jo, och det börjar kännas som inte helt orealistisk längre. Om, om alla krumbukter och koveser löper på utan hinder så kan vi kanske t.o.m boka hemresa i JUNI! Mentalt är vi nog fortfarande inställde på att komma hem till hösten, men visst var det skojiga och uppfriskande nyheter!

Torsdag var fylld med lyx. 09.30 kom Jimbo och hämtade oss, våra danska vänner och familjen K för att föra oss till Windsor Golf resort. Windsor Golf är enligt Jimbo det lyxigaste golfstället i Nairobi. Stor pool, uppvärmde till 30 grader, liten barn pool, ännu varmare. Lyxkänsla a lá det imperialistiska England. Kontrasterna mellan slum och detta ställe går inte att beskriva. Vi hade en heldag där och njöt verkligen, Rasmus badade i stort sett hela tiden. Vi tog lunchen där. All inkluderad så kostade det familjen Möller c:a 700:-, det var det värt.

Idag är det fredag igen, veckorna går fort här. På förmiddagen har vi tagit foto ihop med våra danska vänner. Vi har ingen kamera så de är bussiga att låta fotografera oss också med deras duktiga kamera. Båda familjerna behöver foto på oss tre samt ett enskilt på Rasmus och Silja, dessa kort skall med i den rapport som KCH skall skriva. KCH tror jag kan betraktas som vårt svenska familjerätt och dess socialsekreterare.
I eftermiddag blir det ett sedvanligt besök till svenska skolan kl. 15.00, kanske jag badar lite med Rasmus...

4 kommentarer:

  1. Farfar tycker det var roligt att det kanske blir tidigare hemresa. Dock hinner han komma på besök innan detta. Fick i dag visumet. Detta med Golf resort lät bra. Kanske vi kan gå en runda?
    Ha det så bra alla tre.

    SvaraRadera
  2. Hej Fredrik!
    Fick vet av Anneli (f.d)Olsson att du var i Nairobi för att adoptera. Jag har ofta tänkt hur det gick för er efter att vi träffades på adoptioncentrums träff för några år sedan. Tydligen har det gått jättebra! Ett stort grattis och lycka till!! Tänk jag som längtade hem redan efter första dagen vi fick vår julia i Kina, vi behövde bara vara där i två veckor..Håll ut!! Kram Sara Seger (f.d Johansson)

    SvaraRadera
  3. Vill också uppleva det gamla imperialistiska england med uppvärmd pool!
    Blev det nåt bad med rasmus eller var det för kallt nu när ni fått bada i uppvärmt vatten??? Du kan ju hälsa Rasmus att faster Hon gillar att bada och kusin Sara också....
    Kram på er alla! och snart kommer farfar!!! =D

    SvaraRadera
  4. Vad roligt att ni kanske kommer hem tidigare och då får vi tidigare lägga vår planerade resa Vi arbetar på detta . Nu kan man börja märka att våren är i antågande med takdropp och torra vägbanor Fast snön kommer nog att ligga kvar ett tag till då det fortfarande är kallt på nätterna Så ännu är det för tidigt med bad för vår del men vad jag förstår så älskar Rasmus att bada Kram till er alla tre från Farmor

    SvaraRadera