torsdag 24 december 2009

Hemma i lägenheten

[Fredrik]
Det var ett stor dag igår, vi fick ta med honom hem till lägenheten! Det var inte utan dramatik. Vi hade köpt lite Mariekex till alla barnen som vi åt under förmiddagtimmen utomhus. Efter stund kom en mjölk-sponsor till barnhemmet under stor baluns, vi konverserade några av dom. Vi åt lunch ihop med kvinnor på barnhemmet. De som tar så väl hand om de små. Vi hade köpt med oss två twistpåsar som avskedspresent till dom.

Till kl 16.00 bokade vi in vår favorittaxiförare Jimbo, på SwedKen, då vi planerade vara klara med allt pappersarbete. Kl 16.00 startade ett regnoväder som även de lokala inte ansåg som normalt. Vägen upptill barnhemmet förvandlades till en strömmande flod, vi hörde en transformator explodera, det tokregnade och blåste. vi var lite oroliga över hur få i pojken mat i tid, men Fredrik sprang ned till barnhemmet efter mat, från receptionen där vi höll till, så att pojken fick sin 17.00 supper.
Ingen ström, tokregn, träd över vägen hem, ett antal omkomna, det var sannerligen en dramastisk kväll. c:a Kl 19.30 kom så Jimbo, vi hoppade in och åkte hem. Det gick alldeles utmärkt att ha pojken under ovädret, han var äten, vi hade leksaker och han satt sedan skönt hos mamma i baby-björnen.

Väl hemma lekte vi en liten stund men gick ganska snart i säng. Pojken klättrade, vred sig, myste i två timmar med oss innan han somnade strax efter kl 21.00, utmattat. Det var en stor dag för alla!

Idag, på julafton, vi var också inbjuda till julfest vid poolen med de andra adoptivföräldrarna här, men orkade inte med det. Men efter mat, och lite sömn senare så blev det i alla fall en dryg timme vid poolen, endast vi tre, härligt!Idag somnade han mycket snabbare, runt sjusnåret.

God Jul pojken.

3 kommentarer:

  1. Hej på er!
    Ska bli kul att följa er på bloggen!
    Låter som att ni har det bra och att ni fick en skön julafton. Vi var hemma hos Jocke, hela högen... :)Mycket mat och många julklappar blev det.

    Hur går det med namnförslag? Har ni några favoriter än? Är nyfiken såklart och önskar att ni kunde lägga ut lite bilder på hur ni bor och så. Vet att ni inte får göra det på honom men ni kanske kan maila?

    Jag har laddat ner skype men inte fixat med resten än. Det får väl bli här under mellandagarna.

    Kram på er!!
    Rebecka

    SvaraRadera
  2. Hej igen!
    Jag var och tränade igår. Det var Sandra som körde och det var superkul och jobbigt. Jag och Kristian höll på att svimma efter halva passet :) Jag ska hälsa sååå mycket från Sofia och Rhemy. Rhemy är så nyfiken på hur han ser ut så hon håller på att spricka :)

    Här är det snö, jag ska fråga Jocke om han kan hjälpa mig att hämta grejjerna från Liseberg imorgon. Jag har ju inga vinterdäck... Typiskt va?
    Vi ska ut och äta med mamma och pappa. De åker hem idag.

    Hoppas på att höra lite fler nyheter här snart. Och gärna bilder! Det är fler som är nyfikna på hur det ser ut och hur ni har det.

    Kram på er!

    SvaraRadera
  3. Hej på er!
    Nu har nyheten nått Tjörn. Stort grattis och massor med kramar.

    SvaraRadera