torsdag 12 april 2012

Lite limbo


Fortfarande lite limbo här, inga signaler om att något barnbesked skulle vara i sikte. När vi åkte tolkade vi signalerna att det snart skulle komma, i alla fall inom en månad. Vi hoppas fortfarande att den tolkningen stämmer.
Barnbesked är det som tar mest energi i anpråk; när? kön? friskt? ålder? osv. Många parameterar som påverkar oss känslomässigt. Vi kan också påverkas ekonomiskt om det drar ut på tiden för mycket. Vi har fått uppfattningen, genom att prata med de som är i processen just nu, att det kanske snarare landar på nio månader, mycket pga, hur den utpekade domaren agerar,men även för att det tillkommit ett moment till enligt Haag konventionen som i sig tar en månad. Märkligt va, efter bara en dryg  vecka här tänker vi termer av "att komma hem"...

I övrigt så sysselsätter vi oss med att sätta bo på riktigt här på Riara, nu tillbaka i vår gamla lägenhet C12. Känns lite märkligt att börja använda samma stekpanna som vi köpte en gång för två år. När vi åkte hem förra gången var vi trötta på lägenheten men idag känns det helt ok. Den här gången tänker vi lägga mycket mer tid på att inreda så att det känns som hemma.

Rasmus växer och trivs, det märks tydligt. Precis nu somnade han själv i han nya egna rum! Han som inte sovit själv på drygt ett år. Nåväl, vi får se hur natten fortlöper, men han var helt säker på att han skulle sova själv, Viveka fick dock skrämma bort lite spöken men sedan somnade han.
Mamman och pappan går inte på 100% än, lite förkylda och lite hängiga, men inget bakteriangrepp i alla fall. Stundtals dock är det lite semesterkänsla, påskparty vid poolen t.ex. och öl och pizza på Mediterrano igår.

2 kommentarer:

  1. Undrar om ni fick besök under natten eller om Rasmus låg kvar i sitt rum?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jodå han låg kvar hela natten men han vaknade väldigt tidigt för att vara honom
      -vid halvsjutiden- och kom tassandes in till oss. I kväll vägrade han att somna i sitt nya rum så vi har nu ställt in en egen säng till honom bredvid våra.

      Radera