tisdag 17 april 2012

Inskolning

I måndags började Rasmus inskolning i förskola 1 på Svenska skolan. Han är en ”van” dagisbesökare och redan dag två kunde pappa gå hem efter lämning. Det är fantastiskt att se han på dagis, spelar mindre roll att det just nu är i Kenya. Han lyssnar,sjunger, frågar, lekar, äter osv. Ja, det var en mycket stolt pappa som fick se sin stora son hantera helt annan miljö än på den på Hisingen.


Rasmus på väg till sin första dag på dagis.

Barnen tar fram sittkuddar inför samling med sång.

För övrigt så har förtroendet för hanteringen de första fasen rörande barnbesked och resa rasat i botten. Vi vet ju sedan tidigare att Nairobi, Kenya är i stort sett oförutsägbart inom alla områden, det ligger liksom en rökridå kring var man än rör sig. Men lite naivt trodde vi ändock på de besked som sa att det snart kommer barnbesked. ”Snart” utan definition är inget bra begrepp att planera efter. De senaste ryktena säger att vi kanske får barnbesked i maj. Detta är såklart ett ekonomiskt bakslag men framför allt en frustration över att det dröjer tillsvidare innan vi får träffa Rasmus syskon. Samtidigt så påminns vi om att vi befinner oss i rödridåerna land och att vi behöver planera därefter.
En rekommendation till er som funderar på Kenya som adoptionland – barnen är fantastiska och värd all väntan och längtan!, Men åk inte ner innan barnbesked om ni inte har obegränsat med pengar eller längtar efter att vara borta tillsvidare.



3 kommentarer:

  1. Rasmus looks so cute. He is such a big boy... A really big brother:)

    Big hugs from Finland!

    SvaraRadera
  2. Vad glad han ser ut! Vi håller tummarna att ni ska få ett besked nu! Dante saknar Rasmus. Pratade om han igår senast. Massa kramar

    SvaraRadera
  3. Kan förstås vara svårt att se det från den ljusa sidan Men..... Nu hinner Rasmus klara av inskolningen före den stora omställningen att få syskon.Så stor han verkar där han står med sin rygga.
    Kram på er.

    SvaraRadera