fredag 4 juni 2010

Rasmus Andy Möller

[Fredrik]
Bananskal, hakuna matata, flyt, ängel, tur, flax, slump, röta är bara några av de ord som passar in på hur familjen Möllers resa hittils har varit i Nairobi - Vi har idag gått igenom den andra och sista hearingen! Vilken betyder att vi är på väg hem!

Rasmus Andy Möller är mycket snart formellt vår son!!! Möllers pojk.

I onsdags fick vi via SMS från advokaten reda på att våra rapportert var i ordning, Children departments rapport hade oroat oss en del eftersom de samma dag vi hade hembesök av dom så stängde dom, om är temporärt, för fler ansökningar pga tidsbrist. I samma SMS antydde han också att vi kanske kunde få tid hos domaren den 4/6. En "första", andra hearing redan den 4/6 var långt över våra förväntningar. Torsdag e.m. ringer advokaten och meddelar: "Ni skall upp i morgon!". Riktig spralliga blev vi när det visar sig att öven våra danska vänner skall upp! Även så våra finska vänner! Väl på plats vid chamber 13 sitter ett A4-papper fastnaglat på dörren: "Alla case som Nambuye har skall avgöras av Kimjuari (den nya domaren) i chamber 73". Alltså, vi ligger sist på Nambuyes agenda och skall nu upp tillsammans med alla Kimjuari's fall. Moloken frågar jag advokaten vad som händer och han svarar att han inte vet. Tiden går i korridoren, några går in, några går ut. Plötsligt händer det, advokaten vinker in oss och våra finska vänner. När vi går ut i från chamber 73 går det upp för oss: "vi har klarat den sista hearingen, Rasmus är nu också formellt vår son!" Det formella pappret - adoptionorder - skall vi kunna hämta den 18/6, sedan är det bara MIA och ambassadgrejer kvar. Då kommer också bilderna på vår prins.
Idag fortsätter nog firandet, medans det i morgon blir till att börja planera hemfärd, t.ex. var skall vi bo i juli?

Dramatiken tog inte slut där, hur skulle det gå för våra danska vänner! Enligt hörsägen så tar inte domaren in mer andra hearingsfall efter kl 11.00. De blev mer och mer spända då de inte ropades in, men kl 11.01 kom de så in, och kom igenom!


Intressant att berätta är att vi har besök också. För en dryg vecka sedan kom min mamma, syster och systerdotter hit och hälsa på. Tre stycken denna gång gjorde att vi var extra observanta på hur Rasmus uppfattar situationen. Men våra besökare har varit idealiska i relattionen med Rasmus. Han förstår att mamma och pappa är just mamma och pappa och att besökarare är något annat. Det har varit ett mycket roligt besök, som just nu avslutas i Masai mara, hoppas dom har roligt.

Bilder också:
















9 kommentarer:

  1. Ohhh Viveka så underbart........välkomna hem.....

    SvaraRadera
  2. Men grattis kära ni!!! nu händer det visst sAker i nairobi!!!
    Stor KRAM!!!
    /Francis Magdalena Daniel

    SvaraRadera
  3. Vi är så himla glada ,tänkte på er hela förmiddagen.Jag släppte tummarna litet , när vi tog oss en promenad ,men vi talade om er hela tiden. Nu hoppas vi ,sa jag. Hopp hopp hoppetihopp. Visst nu hoppar vi ,tyckte Jens och hoppade litet hit och dit. Det var nog just då ni kom in ,vill jag tro.Kramar till er från Rasmus´lite´tokiga mormor och morfar.

    SvaraRadera
  4. Ett väldigt stort GRATTIS ända från Sverige =)

    KRAM / Pansells

    SvaraRadera
  5. Stort GRATTIS! Så otroligt härligt! Vi firar ett år om en vecka, och gläds ännu! Och det kommer fortsätta länge, länge, länge!

    SvaraRadera
  6. Stort grattis!!!!
    Den här gången måste jag säga att Viveka vann foto-tävlingen. Vad är det som händer framför eller bakom henne undrar man ju?? Fredrik gör sig som vanligt på bild men han kunde inte slå Viveka i den här sessionen ;)
    Sen en stilla undran... Hoppade verkligen pappa (alltså min pappa Jens) hit och dit???
    Idag har jag städat på skolan... Hahahahha
    Snart ses vi!
    Kramar i massor
    Rebecka

    SvaraRadera
  7. Hej familjen Möller.
    Ett stort grattis, till att ha kommit så långt.
    Vi hoppas på att få träffa Jans brorsdotterson(vad krångligt det låter)någon gång.Då återstår för er att prova på ett liv i hemlöshet ett tag. Men det är ju sommar!!!! Välkomna till Sweden.
    Gertrud och Jan

    SvaraRadera
  8. Joodå , visst hoppade Jens. Inte precis så högt , men litet hit och dit.

    SvaraRadera
  9. Härliga nyheter! Grattis! Välkomna hem igen till Göteborg. Många många kramar / Annika & Inge

    SvaraRadera