lördag 19 maj 2012

Poolhäng


Idag är nog första dagen familjen har tagit det lugnt. Rasmus är ju lite trött efter fem dagar på dagis.
Vi har haft diverse aktiviteter efter dagis denna vecka och bestämde oss för att bara vara hemma idag.
Två vändor ner till poolen blev det idag (detta skrivs faktiskt, i realtid, under parasoll vid poolen på Riara apartments, kanske knappt 30 grader varmt)
Ja, idag har det inte regnat, regnperioden ska börja ge sig i slutet av maj, hoppas det stämmer. Mamma är förkyld så hon sover med Oskar, medans pappa och Rasmus chillar ensamma vid poolen. Jo, helt ensamma, trots lördag är det inga andra här.
Vid förmiddagens poolbesök var även Oskar med, Det går alldeles utmärkt att ha båda pojkarna med själv, men det är klart enklare med bara en, som nu med Rasmus.
Framför oss nu är att alla skall hålla sig någorlunda friska så att fosterperioden går i ett swisch. Normalt så brukar man få första hearing ganska snart efter fosterperioden är slut, vi tajmade dock lite dåligt eftersom vår fosterperioden tar slut precis när domarna går på semester. Det betyder att vi behöver vänta till tidigast den 21/9 innan första hearing.

Annars undrar vi vem som är på väg ner, att få möta sitt barn alltså. Vi kom in väldigt sent i generationen här, de flesta är på hem inom c:a en månad. Vi hoppas ju att det kommer ner fler adoptivfamiljer, alla vi träffat hittills har förgyllt vår tillvaro på den ena eller andra sättet.

Vi har träffat Salash också. Det var ett kärt återträffande. Vi har bokat en resa till Lake Nakuro med honom, och med kommer också Vivekas syster och Sofia. Om två veckor, det ser vi fram emot.

Nej, nu är det varmt, pappa behöver bada lite med Rasmus...

8 kommentarer:

  1. Vi kommer den 28/5 :)

    Hälsningar Sara och Benny

    SvaraRadera
  2. Vi kommer nog inte ner. Räcker gott med vår tjej & våra två "kenyanska" pojkar ;)
    Fortsätt krya på er! KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske lite tidigt med återbesök men... det hade varit hiimla nice, sköt om er!

      Radera
  3. Kul att läsa om hur ni har det! Det är MÅNGA familjer på gång... jag ville ju också ha lite koll på läget så kollade på kenyalistan. Just nu är det ca 8 familjer som just har skickat eller håller på med sina handlingar till Kenya, bara från BFA! Så var det fler från AC... så det blir high life i Kenya med alla barn å familjer framöver! :)

    SvaraRadera
  4. Poola på! Hoppas torrperioden har börjat då. We miss you!!! och mycket där nere. Kramar från Vanessa, Vincent med föräldrar

    SvaraRadera
  5. Kul att prata med dig kusin vitamin. Synd att den afrikanska bakterie floran går hårt åt era ömtåliga nordiska kroppar ;-)
    Hälsa Salash oxå när ni träffar honom, det var en bra Safari han fixade. Ha det nu så himla bra och ta hand om ny tilskottet. Ge Rasmus en ordentlig Kram från Kung Kempe :-)

    SvaraRadera
  6. Hej svejs

    Har nu uppdaterat mig på er blogg igen.

    Blev ni inte bestulna på en kamera sist, vid Nakumat? Eller tar jag fel?
    Det kändes ju rätt tryggt att gå vägen till Svenska skolan när vi var nere. Måste kännas olustigt nu för dig. Det är inte lätt att hålla koll på både barn och sen alla runt omkring.

    Huja, jag minns regnvädrena. Jag hoppas att ni har courtkläderna i en mögelfri garderob. Det hade inte Uffe. Kläderna blev alldeles ludna.
    Går det att köpa någon värmefläkt att sätta i det lilla rummet, och på det viset få ett värmeskåp att torka kläderna i?

    Vi har varit över till Finland och haft det helt underbart hos Anton. Janne är en mästare på att grilla. Vi hann både gå på naturhistoriska museet och bada i pool. Fast det bästa av allt är att Anton har en studsmatta. Steve älskar att studsa så nu får vi väl också ta och köpa en.
    Hazel och Luka kom förbi på middag och det var så härligt att se barnen leka. De fann varandra på en gång fast Steve inte förstår ett ord av vad de säger. Mycket skratt och bus.

    Här skiner solen och Steve badade nakenfis i vattenspridaren när jag skulle vattna våra nysatta tujor.

    Jag skickar ner en stor sol till er som torkar alla kläder.


    KRAM
    Eva Uffe och Steve

    SvaraRadera