söndag 18 april 2010

Nedräkningen har börjat

[Fredrik]
Nu kanske det har kommer lite överraskande för er, men vi har haft vår första hearing! Ja, processen kring adoption
från Kenya lämnar en del att önskas, både logiska, men framför allt humana skäl. Jag vet inte vilket som är att föredra, att veta att processen tar, säg, tio månader. Eller att med bonnröta så kan man vara hemma efter drygt sex månader...
Det florerar också en uppsjö rykten om diverse, som gör att man känner sig lite lätt förvirrad ibland. Men i vilket fall, vi har genomgått det första träffen med domaren och Rasmus guardian är nu officiellt utsedd. Detta har gått lång mycket bättre än vi
hoppats på. Vår advokat har varit lite svävande på vilket datum vi kunde komma upp, nu blev det tidigare än han sagt tidigare, dock hade han slängt in en brasklapp om att vi bör vara flexibla vad gäller domstolstider. Vi fick besked i torsdag att vi kanske kunde komma upp på fredagen, vi behövde också verifiera att Rasmus guardian också kunde då. Efter lite sms-ande var vi redo för att finklädda åka till High Court kl 09.00. Sessionen tog c:a 15 minuter och strax innan 11.00 var guardian utsedd, och också mycket viktigt, vi fick den kvinnliga domaren. Hmm, jo, det finns tydligen en kvinnlig och en manlig domare. Den kvinnliga domaren gör avslut på andra hearingen medans den manlige tar ytterligare c:a 6 veckor på sig innan avslut!
Nu väntar tid för intervju med Children apartment, har fått uppfattningen att nu skall de kenyanska myndigheterna göra samma detaljerade utredning som gjort i Sverige, det skall nog gå bra.
Med resa och intervju verkar det ta c:a 5 timmar, det är väl ok, men man skall inte ha barnet med sig! Nu förväntas vi lämna bort Rasmus under en alldeles för lång tid. Devisen "för barnets bästa" efterlevs inte alltid. Nu tror vi ända inte att det blir särskilt oroligt, varken för föräldrarna eller Rasmus. Vi har ju våra fantastiska grannar som ju har känt Rasmus lika länge som vi gjort. Vi har redan övat en timme, då mamma och pappa var och fika och köpte mat på Junction och det fungerade. Vi skall "öva" igen, nästa gång kanske lite längre tid. Vi har såklart gjort samma övning med Silja hon har dock lite svårare att släppa mamma, men det skall nog också gå bra, hon och Rasmus är ju bästisar.

Vi hoppas på tid med Children apartment så snart som möjligt, det som kan lägga hinder i vägen är att nu har Viveka fått lite problem med magen igen, vi får hoppas att det går över.

Om alla förutsägelse och spekulationer som görs kring processen, så kanske vi t.o.m kan vara hemma i juli! Men det överskrider internaliseringsförmågan plus
att vi har hyresgäster i huset juli ut. Men vi bor gärna i sommarstugan, om vi får komma hem i juli. För visst är det fint väder i Sverige då. Och nära Stoltzes är det också, dom är säkert hemma då!

6 kommentarer:

  1. Roligt att se att det rör på sig. Tänk om ni kommer hem tidigare än väntat!
    Hälsa era fina grannar att vi är så glada att de finns. Jättebra att ni kan hjälpa varandra!
    Kram till er alla från oss i Avesta.

    SvaraRadera
  2. Håller med vivianne! Jättekul att det går framåt och hoppas ni kommer hem tidigare än ni/vi tänkt! Och om jag glömt bort det: Grattis på 18 månaders dagen Rasmus!!!! i efterskott !!!!! men faster har bra men kort minne det kommer du få lära dej hihi
    Vi håller på med allvarlig nedräkning nu - sprutor tas och visum ska sökas etc etc! Och sara har ju fått en ny resväska bara för detta!
    Kram så länge till er alla även de fina grannarna ni har!

    SvaraRadera
  3. Då är det sant ändå, GRATTIS!!! Ett steg närmare till att ni kommer hem!!! Oj vad härligt!!!
    Glädjekramar från Fimke, Jaap & Isaac

    SvaraRadera
  4. Hola på er...
    ...och Grattis till er första hearing, hoppas att ni har haft det bra och att libet leker. Själva så går vi ju i väntans tider och vi trodde att det var dags på Påskafton för en liten för tidig leverans, men det visade sig att det var en synnerligen aggresiv variant av kräksjukan som satte igång verkarna så det avtog efter ett tag. Kräksjukan är verkligen äcklig... och vi fick den allihopa... vi måste fixa en till toa... Hoppas att Rasmus mpr bra, och ge han en ordentlig kram från "Farbror Pär", hörde att han väger 10,2 kg, han börjar ju bli stora killen nu, vi vägde Nova efter hennas magsjuka och hon vägde 11.3 :-( lite för lite, så nu får hon äta när hon vill och nästan vad hon vill för att gå upp lite av de förlorade kilona.
    Nix pix nu måste jag jobba vidare, men vi får ta och höras här fram över..höras här framöver.

    Hälsningar

    SvaraRadera
  5. Va roligt att processen har gått snabbare ett tag. Jag är säker på att Rasmus står ut med att vara hos Jeppe´s de timmar Ni är hos myndigheten.
    Att eventuellt bo i somarstugan ett tag kommer säkert att gå bra. Skall kolla lite effektivare efter en bil åt Er. I dag blir det golfträning på Skaftö.
    Må så gott alla tre!!

    SvaraRadera
  6. Roligt att det börjar att röra på sig ang. domstolen,Och att lämna Rasmus för några timmar kommer att gå jättebra och kan även vara nyttigt för er alla tre, Som ni vet är det sprutor, visum m.m. som gäller för oss nu och vi har börjat Ett orosmoln för tillfället är vulkanen på Island som har ställt till det här i Europa Det har varit några dagar då flyg inte har kunnat gått Men vi får hoppas att deta är över tills vi skall iväg. Kram på er alla tre från Farmor

    SvaraRadera